Blogi ja minä

Tämä blogi syntyi pääsiäisenä 2009. Aluksi se oli verottajan markkinoinnin tuki ja - nyt jälkeen päin ajatellen, myös - dokumentointia tekemisistä. Facebookiin ei ollut lupaa, joten kokeilin virkamiehenä, luvan kanssa, yksityisemmin omissa ammatillisissa verkostoissani.

Sittemmin työnkuvani muuttuessa näkökulma on laajentunut yhä enemmän kohti julkishallinnon kehittämistä. Blogi on ajatusten vaihtoa ja muistiin merkitsemistä mutta ennen kaikkea oman ajattelun väline.

Olen työskennellyt Verohallinnossa vuodesta 1997, ensin henkilöverotuksen, sitten osakeyhtiöiden parissa. Tämän vuosituhannen aloitin Verohallituksen*) viestinnässä, henkilöstölehden parissa. Ensimmäisten ePalvelujemme (Palkka.fi ja Verokortti verkossa) käyttöönotto muovasivat minusta markkinoijan. Olin myös luomassa konseptin sähköisen asioinnin asiakastuelle. Seuraavaksi loimme verohallinnolle sähköisen asioinnin konseptin. Suuressa tietojärjestelmäuudistuksessa jäsensin käsitemalleja tietoarkkitehtuurin parissa.

Sipilän hallituksen aloitettua luonnostelin vastauksena Digihaasteeseen VeroAppsin. Mobiilisovellus hoitaisi työsuorituksen maksun (palkka tai työkorvaus, yksinkertaistaen) veroineen ja sivukuluineen, ja transaktiotiedot luonnollisesti valmiiksi veroehdotukseen.

Vappuna 2016 siirryin valtioneuvoston kansliaan tehtävänäni pystyttää pienkokeiluille digitaalinen joukkorahoitusalusta. Kokeilun paikka näki päivän valon tammikuussa 2017. Työ jatkuu hallituskauden loppuun, vappuun 2019.


Ajatuksiani muissa blogeissa:
Avaa dataa! Viraston datan avaamiskokemuksia
Kokeilun paikka Kokeilun paikan kehittämiskuulumisia*) Verohallitus kuopattiin 2010 toimialoihin siirtymisen myötä. Kehittäminen jaettiin silloin kunkin toimialan ohjaus- ja kehittämisyksiköihin, ja kaiken nimenä on yksi yhtenäinen Verohallinto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti