lauantai 24. huhtikuuta 2010

Tarkista veroilmoitus - korjaa se netissä!

On taas aika avata verottajan kirjekuori. Esitäytetty veroilmoitus on pian jokaisella. Homma on osan mielestä edelleen kelju, mutta tarkistaa se silti kannattaa.

Verottaja lähetti taas tuollaiset 5 miljoonaa veroilmoitusta. Niistä 3,5 miljoonaa on kerralla oikein, niiden tietoja ei tarvitse korjata. Sen sijaan 1,5 miljoonalla meistä on jotain ilmoitettavaa, sellaista, mikä ei ole verottajan tiedossa. Ilmoittaminen käy jo suurelta osin netissä!

Tarkista tiedot

Palkat ovat useimmiten ok. Samoin verot, jotka työnantaja perii verokorttisi perusteella ja maksaa jo puolestasi verottajalle. Samalla menevät työeläkemaksut sun muut sosiaalikulut: sinä maksat ne, ja ne vähennetään verolle jäävästä tulostasi. Jos kuulut liittoon ja maksu peritään palkastasi, tiedot ovat useimmiten oikein.

Tarkista kuitenkin kaikki nämä erät vuoden viimeisestä tilinauhastasi.

Ilmoita itse - taas?!

Silmäni avautuivat noin vuosi sitten eräällä taksimatkalla. Minä pyysin "Verohallitukseen" - ja kuski avasi sanaisen arkkunsa. "Mikä h-tti siinä on, että te ette hyväksy mun työmatkojani?!" Aikani langanpäätä etsittyäni paljastui, että kaveri oli juuri vuoden lopussa hakenut (ja saanut) matkakulut verokorttiinsa, ja heti seuraavaksi saanut veroilmoituksen - ilman niitä.

Kyse ei ole siitä, ettemmekö matkakulujasi hyväksyisi. Veroilmoitusta varten ne vain on ilmoitettava toteutuneina kustannuksina, kuin uudelleen.

Lisää matkakulut, jos niiden määrä ylittää 600 euroa verovuodelta 2009.

Verkossa voit ilmoittaa mm.

  • matkakulut
  • tulon hankkimisesta aiheutuneet kulut (yli 620 euroa)
  • kotitalousvähennykset
  • arvopaperikaupat ja muut luovutusvoitot
  • vuokratulot Uutta!

    Pistä sana kiertämään: Tee se netissä!
  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti