maanantai 25. huhtikuuta 2011

Yllätyksiä palvelurintamalla

Kotimatkalla pääsiäisen vietosta kuunneltiin nuorison kanssa luonnollisesti radiota. Voice soitti vielä meikäläisellekin täti-ihmiselle tunnistettavissa olevia helmiä (kuten Robbie Williams tai Madonna).

Monta oli mukavaa uuttakin laulajaa. Mitäs nyt blogiin asti?

Tuli siinä sitten biisi, joka sai jalan vippaamaan - hyvä kun on cruise niin kaasujalka voi vapaasti vippailla muzakin tahtiin. Seuraavaksi kuuluu tietenkin kysyä "No, kukas se tämä sitten on?"

Armas esikoinen siinä sitten kieltämään: "Ei hajuakaan".

Siihenhän ennen vanhaan jäätiin.

Muutama vuosi sitten, kun Google kävi rakkaaksi (kun se löysi perille jopa haiun omaisilla hakusana-aavistelmillamme), muistan keskustelleeni veljeni (vai oliko se jo tyttäreni.. min'en muista, m'oon vanaha!) kanssa, että voi kun voisi laulaa pätkän Kuukkeliin, niin se oitis vastaisi laulun ja laulajan nimellä.

No nyt se tapahtui!

Neiti kaivoi taskustaan nokiansa, osoitti sillä kaiutinta ja sanoi muutaman sekunnin päästä laulajan nimen.

TÄH? kysyi 60-luvulla syntynyt äiti. Shazam oli tässä valmiina, se kai nappaa siitä klipin ja lähettää sen johonkin verrattavaksi ja sieltä tulee vastaus valmiina.

Huikeaa! Mitä verottajalla on tästä opittavaa? Meiltä ei etsitä lauluja, vaan mitä?

2 kommenttia:

  1. Niin on tehty musiikille jo pitkään, nyt on vuorossa biologia! http://newsdesk.si.edu/releases/computer-science-and-biology-come-together-make-tree-identification-snap

    VastaaPoista
  2. Kiitos jännästä linkistä, Samonyymi - tämän luulisi olevan jokaisen opettajan unelma!

    VastaaPoista