keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kehtaatko sanoa "Minä sen tein"? Kertomus suomalaisen työn laadusta

Meillä on vielä yksi suomalainen pyöräfirma, luki mieheni viereisestä nojatuolista. Missäs olet -kysymykseeni hän vastasi "Helkaman sivuilla".

Hetkeä aiemmin olimme hakeneet autoni toista kertaa ilmastointirempasta. Ja huutaneet auton luovuttaneelle työnjohtajalle "Ei toimi!" - ja varanneet saman tien kolmannen huoltoajan.

Minähän en olisi osannut kuulostella kompressoria ja tunnustella lähtevien putkien lämpötilaa. Minä vain jupisin, että ei tämä nyt eroa mitenkään, onko "A/C" päällä vai ei.

Määräaikaishuoltopakettiin ei näet kuulunut korjaus, vaan siellä hoidettiin oire (kun kerroin että ilmastointi ei toimi). Kun kojeesta puuttui 600 grammaa ilmastointimömmöä, se lisättiin sinne (kun se kerran puuttui), mutta syy, miksi se aine puuttui, ei kuulunut tähän huoltoon. "Tilatkaa sitten uusi aika, jos tämä ei tullut tällä kuntoon"?!

Konepellin alla paljastui myös paikoiltaan unohdettu kiinnnitysmutteri.. Mitä jos tähän tarvitaan joskus jarruremontti??! Tämäkö nyt on sitä suomalaista laatutyötä?
"Kun pyörät kantavat omaa nimeä, haluaa niiden olevan hyviä"
luki uutta pyörää etsivä ilmastointiasiantuntijani. Laatua lupaavat sanat sanoi yrittäjäsuvun neljännen polven edustaja Satu Helkama.

Samoin opetti oma äitini aikanaan minua: "Mitä teetkin, tee se niin, että kehtaat sanoa 'Minä sen tein'."

Vanha periaate, mutta saataisiinko sillä Suomi nousuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti