torstai 9. elokuuta 2012

Kokemuksia palvelu-tietoyhteiskunnasta

Julkinen liikenne pelaa Hongkongissa kuin unelma. Metro, bussit ja lautat, kaikki yhdellä kortilla. Octopus-kortin saa jo lentokentältä, ja sillä voi maksaa pienostoksia mm. juoma-automaateissa. Lisää arvoa korttiin saa MTR-asemien automaateista.

Kun sekä bussit että ratikat ovat kaksikerroksisia, myös näyteikkunat voivat sijaita toisessa kerroksessa. Puhumattakaan maailman pisimmistä liukuportaista (travelator) jotka nostavat kapuajat hetkessä ilman..no, ainakin vähemmillä hikipisaroilla korkeuksiin. Ravintola-alueella syötävää tarjoillaan 4-6 kerroksessa ja parhaat löydöt voivat kohota aivan silmiesi eteen. Kokemus sekin :)

Ja mitä tulee tietoyhteiskuntaan, Hongkongissa hallinto tarjoaa jopa turisteille maksuttoman wifin.

Muistin lukeneeni asiasta, ja Victoria Peakilla uskaltauduin avoimeen GovWifiin (vaikka Starbucks tarjoaa 20 minuuttia päivässä maksutta). Sain eteeni sivun, jolla kerrottiin tietosuojan paranevan, jos valitsen käyttäjätunnuksellisen version.

Samaan hintaan hallinto tosin pidätti itselleen oikeuden seurata käyttäjien sisältöä. No, minun tarkoitukseni oli vain jaella kuvia Hongkongista, joten samapa tuo, tuumasin ja loggauduin sisään, vaikka sitten valvottavaksi. Sujuvaa, sanon minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti