lauantai 9. tammikuuta 2010

Verokortti tuli kotiin

Siinä se verokortti taas on. Työnantaja jo muistutteli, että siihen ja tuohon mennessä on verokortti tuotava.

Verokortti kannattaa toimittaa ajoissa palkanlaskijalle, sillä palkastasi viedään 60 % veroa. Ja se on jo kohtuutonta, se!

Miksi verottaja ei toimita verokorttia suoraan työnantajalle, mieheni kysyi aamukahvinsa ylitse. Öö..siksi kai että voit tarkistaa että prosentti on kohdallaan ja muuttaa sitä jos pitää; vain sinä voit hakea muutoksen.

No, sitten vain kortti työnantajalle, ja tuo selvitysosa sitten tänne kotiin? Niin, tosiaan..? Mutta sitten veronmaksajien rahoilla pitäisi maksaa kaksi postikuorta!

Jaa, mutisi mieheni. Jokin silti vaivasi.

No mutta miksi se verokortti ylipäätään pitää muuttaa joka vuosi, vaikka kaikki on ennallaan, vuodesta toiseen.. Ja, hei.. miksei verottaja siirry kokonaan sähköiseen toimintatapaan?

Ennakkoperintäasetus määrää, että työntekijän pitää toimittaa verokorttinsa työnantajalle. Näin siksi, että päätoimen verokortteja on sinulla vain yksi. Jos sitten vaihdat työnantajaa kesken vuoden, saat mukaasi kortin, jossa uudelle työnantajalle kerrotaan, paljonko sinulla vielä on varaa saada palkkaa tällä samalla veroprosentilla.

Ja sen verokortin voi sitten tarvittaessa muuttaa verkossa. Omilla verkkopankkitunnuksilla.

1 kommentti:

  1. Juu, niin tuli verokortit meidänkin perheeseen. Oli aika juhlavaa, kun nuorinkin lapsemme (maaliskuussa 16 v.) sai omansa. Aikansa korttia tutkittuaan hän totesi, että
    sieluttoman korkeat on prosentit. Jos siis olisi tuloja...Mutta tähänkin oli lääkkeet valmiina: "en aio tehdä päivääkään rehellistä työtä."

    Kasvata tässä sitä rehellisiä ja onnellisia veronmaksajia!

    VastaaPoista