perjantai 13. tammikuuta 2012

Verokortit pois jonoista!

On taas se aika vuodesta, kun verotoimistojen väki hikoilee puhelimissa ja tiskeillä (ja asiakkaat jonoissa talvipalttoissaan) verokorttiruuhkissaan.

Verkossa ei ole jonoja!

Eikä sillä verokortilla muutenkaan ihan niin kiire olisi.. Asiakkaiden perustelu vain taitaa kuulua, että tahtovat penninsä pois heti eikä vasta ensi tilistä.

Eilen vielä puhelintekniikka petti meidät ja olimme pari tuntia kuta kuinkin motissa. Edellispäivinä taas selviteltiin, mikä ihmeen mainos mollaa verottajan jonoja - niinkuin ei tässä muutenkin yritettäisi parastamme!? (Mainonta ja moraali?)

Mitäs me näille jonoille tehtäisiin? Pasilan virastotalon seinä huutaa jonottajia (HS.fi lukuoikeuden takana) Verokortti verkossa -palveluun.

Hs.fi:n Omakaupunki -keskusteluissa on jatkokehitysidea:

Nykypäivänä olisi varmaan helppoa työnantajan itse kysellä verottajalta, että paljonko tässä kuussa maksetaan veroa tältä henkilöltä (jos työntekijä antaisi luvan). Etukäteen verottajan softalla voisi sitten kertoa paljonko tästä firmasta on tarkoitus sitä palkkaa loppuvuonna maksaa, jos kaikki menee kuten on ajateltu. Työntekijä voisi myös verokevennyksiä sinne järjestelmään kirjoitella sitä mukaa, kun vähennettävää syntyy. jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti