torstai 17. toukokuuta 2012

Viisivuotias voitti suomalaiset

Veroilmoitusten jättöaika päättyi sitten tältä vuodelta tiistaina. Verkossa veroilmoitus korjattiin jo lähes 600 000 kertaa. Kasvu on komea, viisivuotiaaseen palveluun siis luotetaan.

Verotoimistoissa työ vasta alkaa, kun verkkopalvelu on suljettu ja posti tuo viimeisetkin ilmoitukset. Paperilla saapuneet tiedot sähköistetään ja valmistelu - tiedon käsittely - voi alkaa.

Jos 1,5 miljoonaa meistä korjaa ilmoitustaan vuosittain, millainen olisi meille se kaikkein vaivattomin tapa kerätä ne loputkin tiedot, joita verottaja ei muualta löydä?

Työmatkakulut syntyvät kuukausi kerrallaan. Sama koskee myös sopimuksella kuukausittain tehtävää kotitaloustyötä. Eikö kulut voisi kerätä syntyessään talteen, samoin kuin "matkakulut"?

Voisiko verottaja julkaista sertifioidun version sivullaan, jonka jokainen voisi ladata omakseen? Jos suomalaisista 88 % käyttää nettiä viikoittain, veikkaan että tässä 1,5 miljoonan ryhmässä käyttö lähentelee sataa prosenttia. (Tilastokeskus kertoo nettisuomalaisista lisää)

Ja kun tämä vuosi päättyy, saisivathan nuo kootut summatiedot siirtyä suoraankin odottamaan verotuksen käsittelyä..

2 kommenttia:

  1. Tehkääpä sellainen appsi, jolla ne olisi helppo kuukausittain talteen kerätä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuija, vein ehdotuksesi talkoistamisen hengessä piirustuspöydälle :)

    VastaaPoista