keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Voimmeko olla avuksi kevätkiireissäsi?

IIK!? Ylioppilasjuhlat edessä, ikkunat pesemättä; nyt minä en kyllä ehdi?! Ei hätää, osta palvelu yrittäjältä tai palkkaa siivousapua. Ja hae sitten kotitalousvähennys verotukseesi. Verkossa vaikka saman tien: joko verokorttiisi tai Palkka.fissä.

Myyntipuheet sikseen. Mutta haemme niissäkin sitä hetkeä asiakkaan elämästä, jossa viranomaisen ePalvelu tarjoaisi asiakkaalle aidosti lisäarvoa, ratkaisun häntä polttavaan ongelmaan. Sehän on yksi osa markkinointia.

Tiedän, tiedän: eihän se Palkka.fi niitä ikkunoita pese! Mutta se selättää byrokratian, joka saattaa estää avun saannin. Siinä se jippo on!

Toinen osa markkinoinnillista ajattelua on asiakastarpeiden liittäminen osaksi palvelukehitystä ja asiakkuuksien laaja ymmärtäminen.

Oiva esimerkki Palkka.fissä: vaikka ensisijainen kohderyhmä on yrittäjät, myös tilitoimistot on mielletty asiakkaiksi. He voivat olla palvelun käyttäjiä itse tai sitten heidän asiakasyrityksensä ovat. Siis erityisryhmä, jota olemme halunneet kuulla herkällä korvalla.

Palkka.fi mukana liiketoiminnan sähköistämistalkoissa

Kirjanpitäjät kertoivat, että moni pk-yrittäjä haluaa laskea palkat itse, ja muun kirjanpidon saa hoitaa tilitoimisto. Palkanlaskentaa on sitten saatettu toimitella kirjanpitoon vaikka ruutupaperilla kenkälaatikossa!

Tähän Palkka.fi toi jo tullessaan merkittävää parannusta. Tilit ja kirjaukset ovat tekijäänsä ohjaavan verkko-ohjelman ansiosta oikein. Neuvonnan tarvekin tuntui siirtyvän tilitoimistoissa niihin oikeasti palkan laskentaan liittyviin asioihin.

Asiakasluotauksesta tuotekehitykseen

Palvelun ansiosta kirjanpitäjä siis sai oikeellisempaa aineistoa kuin ennen. Mutta edelleen tuo aineisto oli saatavissa vain paperilla. Käyttöliittymäuudistuksen alkajaisiksi tuotepäällikkömme teki pienkyselyä tässä erityiskohderyhmässä: "Mitä te haluaisitte? Mikä toimisi? Mikä palvelisi teitä paremmin?"

Vastauksena oli "Toimittakaa aineisto sähköisesti" - Öö..miten siis..? Kauhun huokaus: pitääkö meidän integroida monimutkaiseen palveluun vielä tilitoimistomaailmakin? Onneksi ei: - "Pääasia että sähköisesti, niin kyllä me sitten hoidetaan loput." Ja niinhän tehtiin!

Palkkakirjanpito tilitoimistoon sähköisesti!

Nyt Palkka.fistä saa sitten "tulostettua" palkkakirjanpidon tositteen tiedostoksi, jonka yrittäjä voi lähettää sähköisesti omaan tilitoimistoonsa. Tämä sopiikin paremmin Green Office -hallinnolle.

Samalla toiminto keventää pienen yrityksen hallinnollista taakkaa: turhat rutiinit minimiin ja tilalle sähköistä tiedonsiirtoa virheettä ja nopeasti.

ps. Siis mikäkö Palkka.fi?

Maksuton Palkka.fi luotiin avuksi palkanlaskentaan pienille työnantajille, siis yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille. Palvelussa voi hoitaa myös raportoinnin työnantajavelvoitteista eri viranomaisille automaattisesti.

Taloudellisesti nihkeästä ajasta huolimatta jo 2 500 yritystä on ottanut sen käyttöönsä tänä vuonna!

Ei ollut palvelun avannut ministeri Pekkarinen väärässä sanoessaan "Minä luotan vaimooni - ja Palkka.fihin"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti